Featured

Michael Angelo and the Big Bang

Ως δάσκαλοι βλέπουμε πόσο δύσκολο είναι για πολλά μαθήματα να ασχοληθούν αρχικά ή να ενθουσιάσουν τους μαθητές. Η καθαρή αναφορά της Φυσικής σε έναν μαθητή οδηγεί πολλούς να πέφτουν απελπισμένοι στο γραφείο. Τα θέματα τέχνης σπάνια έχουν αυτό το πρόβλημα. Αυτό το έργο επιχειρεί να βρει τρόπους να προσελκύσει, να ενθουσιάσει και να παρακινήσει τους μαθητές σε μη καλλιτεχνικά μαθήματα, ακολουθώντας μια προσέγγιση που μπορεί να φαίνεται ότι είναι μια «εκτός τοίχου» προσέγγιση για την εμπλοκή των μαθητών αλλά στην πραγματικότητα είναι μια καλά μελετημένη, καλά σχεδιασμένη και καλά εκτελεσμένη απόπειρα πυρπόλησης μαθητών μέσα στην τάξη.

Το έργο είναι καινοτόμο επειδή χρησιμοποιεί μια Προσέγγιση και Περιεχόμενο των Τεχνών ως τρόπο σε θέματα ΜΗ Τέχνης στο πρόγραμμα σπουδών. Θα χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία διάσημων και σημαντικών έργων τέχνης για να εξερευνήσουμε και να ανταποκριθούμε σε μια ποικιλία πραγματικών ζητημάτων που επηρεάζουν τις χώρες εταίρους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχοντας συμβουλευτεί όλους τους εταίρους, οι τομείς που μας απασχολούν όλους είναι - Παιδική Προστασία, Μετανάστευση, Προστασία, Ρατσισμός, Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, Θέματα Ψυχικής Υγείας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, γήρανση του πληθυσμού και συναφή ζητήματα, Κουλτούρα συμμοριών και σύγχρονη κοινωνία, ο ρόλος της οικογένειας στις κοινότητες, Εργασία. Προτεινόμενα έργα τέχνης για να δείτε, αυτή τη στιγμή, την Καπέλα Σιξτίνα (Η Δημιουργία). Γκουέρνικα; Η κραυγή; Δουλειά; Ο Βιτρούβιος Άνθρωπος; Θ Διάσπαση της Εμμονής της Μνήμης και της Έναστρης Νύχτας.

Επισκευθείτε την ιστοσελίδα του έργου και τη σχετική σελίδα με την παρουσία μας ως συμμετέχοντες του έργου.

 

Ως δάσκαλοι βλέπουμε πόσο δύσκολο είναι για πολλά μαθήματα να ενθουσιάσουν τους μαθητές. Η αναφορά της Φυσικής οδηγεί πολλούς να πέφτουν απελπισμένοι στο γραφείο τους. Τα θέματα τέχνης σπάνια έχουν αυτό το πρόβλημα. Αυτό το έργο επιχειρεί να βρει τρόπους ώστε  να ενθουσιάσει και να παρακινήσει τους μαθητές σε μη καλλιτεχνικά μαθήματα, ακολουθώντας μια καινοτόμο προσέγγιση μέσω των Τεχνών.