Featured

Training Course στη Bologna της Ιταλίας

Διάχυση των εμπειρίων και της αποκτηθείσας γνώσης από τη μετακίνηση στη Bologna της Ιταλίας.

1. «Integrating ICT and new technologies into training and education». Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες έμαθαν να δημιουργούν ψηφιακό υλικό και διαδραστικές παρουσιάσεις, γνώρισαν μη παραδοσιακές τεχνικές αλληλεπίδρασης με τους μαθητές και αντάλλαξαν καλές πρακτικές με εκπαιδευτικούς από την Ευρώπη για την χρήση φηφιακών εργαλείων μέσα στην τάξη.

2· «Soft skills and emotional intelligence». Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων και προσομοιώσεις διερεύνησαν την λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, την ενσυναίσθηση, τα είδη ηγεσίας κατά Coleman και τον σχεδιασμό και την εκφορά δημόσιου λόγου. Επίσης γνώρισαν τρόπους για την διαχείριση των συγκρούσεων κατά Thomas-Kilman.

3· «Promoting creativity,critical thinking and problem solving in the classroom» Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων και προσομοιώσεις ανακάλυψαν τον ρόλο της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης στην διαδικασία της μάθησης, έμαθαν να δημιουργούν δραστηριότητες και ασκήσεις που οξύνουν την κριτική σκέψη, εμπνέουν και ενθαρρύνουν τους μαθητές στην επίλυση προβλημάτων. Γνώρισαν ψηφιακά εργαλεία και εναλλακτικές προσεγγίσεις και αντάλλαξαν καλές πρακτικές.

4· «Intercultural learning and cultural diversity in the classroom» Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων και προσομοιώσεις ανακάλυψαν τον ρόλο του εκπαιδευτικού στην ενσωμάτωση μαθητών με διαφορετικό γλωσσικό και πολιτισμικό υπόβαθρο και τρόπους αντιμετώπισης των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων. Γνώρισαν εργαλεία και διδακτικές προσεγγίσεις για την αποτελεσματικότερη διδασκαλία σε πολυπολιτισμικές τάξεις και αντιλήφθηκαν της σημασία των διαφορετικών οπτικών μέσα στην τάξη.