Upgrading our knowledge, skills and capacities through

job shadowing and training courses


Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) προγράμματος KA122-SCH με τίτλο «Upgrading our knowledge,  skills and capacities through job shadowing and training courses», πραγματοποιήθηκε μετακίνηση (mobility) τριών  εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης στο σχολείο  IES Anna Maria Matute στην Guadalajara στην Ισπανία. Κατά τη διάρκεια της κινητικότητάς παρακολούθησαν μαθήματα Βιολογίας, Τέχνης και Ιστορίας, Σύγχρονης Ιστορίας, Γεωγραφίας και Αγγλικών με καινοτόμους μεθόδους διδασκαλίας,  καθώς και τη χρήση εργαλείων τεχνολογίας, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν στο Ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης. Συζήτησαν για τα προγράμματα Erasmus+ και για μελλοντική  συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων.


Η ζεστή υποδοχή και φιλοξενία από τους οικοδεσπότες, η επαφή με καινοτόμες πρακτικές και η γνωριμία με την κουλτούρα και το σχολικό κλίμα Ισπανικού σχολείου επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά την αξία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την επιμόρφωση, την επαγγελματική ανανέωση και την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών. Στόχος της Ε.Ε. είναι να συντελέσει στη δημιουργία μίας μεγάλης πανευρωπαϊκής εκπαιδευτικής οικογένειας και να θέσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ των σχολείων που υλοποιούν μαθητικές ανταλλαγές, ενδιαφέρονται για καλές πρακτικές που μπορούν να μάθουν και να εφαρμόσουν και καλλιεργούν δεσμούς φιλίας μεταξύ των καθηγητών και των μαθητών τους, οδεύοντας ταυτόχρονα στην πρόοδο και την ειρηνική συμβίωση

Ευχαριστούμε πολύ το ΙΚΥ, τη ΔΔΕ Ξάνθης, το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης ιδιαίτερα τη διευθύντρια κ. Νότα Γλυκερία και τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Μακρή Δήμητρα, τη διευθύντρια του σχολείου κ. Maria Cruz Garcia Ledo, τον συντονιστή της κινητικότητας και εκπαιδευτικό κ. Ivan Burgos και όλους/ες  τους/τις εκπαιδευτικούς του Ισπανικού σχολείου που μας βοήθησαν να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η κινητικότητα.

 

 Οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν τη μετακίνηση:

Βραδέλη Αναστασία ΠΕ06
Αγιαννίτου Δημητρούλα ΠΕ01
Παγκοζίδου Γεσθημανή ΠΕ04.04

 

 


Upgrading our knowledge, skills and capacities through

job shadowing and training courses


Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) προγράμματος KA122-SCH με τίτλο «Upgrading our knowledge,  skills and capacities through job shadowing and training courses», πραγματοποιήθηκε μετακίνηση (mobility) τριών  εκπαιδευτικών του 3ου  ΓΕΛ Ξάνθης στη Braga  της Πορτογαλίας  για job shadowing από 21 Ιανουαρίου 2024 έως και 27 Ιανουαρίου 2024.  Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τη σχολική μονάδα  Escola Artistica do Conservatorio de Musica Calouste Gulpenkian de Braga ( Μουσική και Καλλιτεχνική εκπαίδευση).
 Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα στην παραπάνω σχολική μονάδα, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της, ενημερώθηκαν σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Πορτογαλίας και τον τρόπο λειτουργίας της εν λόγω σχολικής μονάδας. Μέσω του job shadowing είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τρόπους διδασκαλίας, στρατηγικές και μεθόδους, να διδάξουν από κοινού με τον δάσκαλο της τάξης μάθημα Ιστορίας κάνοντας αναφορές στην παράλληλη πορεία Πορτογαλίας κι Ελλάδας κατά τη μετάβασή τους από τη δικτατορία στη δημοκρατία,  να παρακολουθήσουν μαθήματα γλώσσας για την ένταξη νεαρών μουσικών προσφύγων από το Αφγανιστάν που διαμένουν στη χώρα και δραστηριότητες για την εμβάθυνση της δημοκρατικής συνείδησης και την προσφορά στην κοινότητα σε συνεργατικό πρόγραμμα με τον Δήμο.

Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) και στη European Commission για την έγκριση και χρηματοδότηση του προγράμματος, στη ΔΔΕ Ξάνθης για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος, στο σύλλογο διδασκόντων για τη βοήθεια και συμπαράσταση όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη χώρα υποδοχής, στην Πορτογαλία και στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας  Escola Artistica do Conservatorio de Musica Calouste Gulpenkian de Braga , καθώς και σε όλο το  προσωπικό της, για τη θερμή υποδοχή και την άψογη οργάνωση του προγράμματος. Θα ακολουθήσει διάχυση της εμπειρίας και της αποκτηθείσας γνώσης, προκειμένου να μεταφερθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία και η γνώση. Οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν τη μετακίνηση:

Γιαννακοπούλου Βασιλική ΠΕ02
Ηλιάδου Ελεονώρα   ΠΕ  02
Οικονομίδης Βασίλειος   ΠΕ 02


Απονομή Ευρωπαϊκής Ετικέτας


Μια όμορφη συνεργασία με το Λύκειο Σταυρούπολης Ξάνθης, το Ιταλικό σχολείο  Stendhal Institute Civitavecchia και το  Γαλλικό  σχολείο Lycee Lubatieres έληξε με την απονομή της Ευρωπαϊκής Ετικέτας. Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα στους/στις μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

 


Soft skills and emotional intelligence for teachers and education staff


Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) προγράμματος KA122-SCH με τίτλο «Upgrading our knowledge, skills and capacities through job shadowing and training courses», πραγματοποιήθηκε μετακίνηση (mobility) των εκπαιδευτικών  Δημητρούλα Μακρή και Μαρία Τζώτζου του 3ουΓΕΛ Ξάνθης, στη Μπολόνια της Ιταλίας για επιμόρφωση (training course) με θέμα “Soft skills and emotional intelligence for teachers and education staff” από 3 Δεκεμβρίου 2023 έως και 9 Δεκεμβρίου 2023.
Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες  για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και βασικών ικανοτήτων του 21ου αιώνα όπως η συναισθηματική νοημοσύνη και η ενσυναίσθηση, η διαχείριση της τάξης και των συγκρούσεων ,η ομαδική εργασία, τα είδη επικοινωνίας και ο δημόσιος λόγος καθώς και τα είδη ηγεσίας προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποκτηθείσες γνώσεις στην καθημερινή διδασκαλία και να την εμπλουτίσουν και την  ενδυναμώσουν. Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) και στη European Commission για την έγκριση και χρηματοδότηση του προγράμματος, στη ΔΔΕ Ξάνθης για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος, στην διευθύντρια κα.Γλυκερία Νότα και στο σύλλογο διδασκόντων για τη βοήθεια και συμπαράσταση όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος καθώς και στην κα.Χρυσή Καλπακίδου. Επίσης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη χώρα υποδοχής, στον οργανισμό υποδοχής (ELA/Erasmus learning Academy), την εκπαιδεύτρια και τους εθελοντές για τη θερμή υποδοχή και την άψογη οργάνωση του προγράμματος. Θα ακολουθήσει διάχυση της εμπειρίας και της αποκτηθείσας γνώσης, προκειμένου να μεταφερθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία και η γνώση. Οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν τη μετακίνηση:
Δημητρούλα Μακρή ΠΕ0402
Μαρία Τζώτζου ΠΕ0402


Upgrading our knowledge, skills and capacities through

job shadowing and training courses


Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) προγράμματος KA122-SCH με τίτλο «Upgrading our knowledge,  skills and capacities through job shadowing and training courses», πραγματοποιήθηκε μετακίνηση (mobility) δύο εκπαιδευτικών του 3ουΓΕΛ Ξάνθης στη Μπολόνια της Ιταλίας για επιμόρφωση με θέμα “Integrating ICT and new technologies into teaching education” από 11 Νοεμβρίου 2023 έως και 18 Νοεμβρίου 2023.

 Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα για τις βέλτιστες πρακτικές και τους συγκεκριμένους τρόπους χρήσης ΤΠΕ για ενδυνάμωση και υποστήριξη της εκπαίδευσης. Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) και στη European Commission για την έγκριση και χρηματοδότηση του προγράμματος, στη ΔΔΕ Ξάνθης για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος, στο σύλλογο διδασκόντων για τη βοήθεια και συμπαράσταση όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη χώρα υποδοχής, στον οργανισμό υποδοχής (ELA/Erasmus learning Academy), την εκπαιδεύτρια και τους εθελοντές για τη θερμή υποδοχή και την άψογη οργάνωση του προγράμματος. Θα ακολουθήσει διάχυση της εμπειρίας και της αποκτηθείσας γνώσης, προκειμένου να μεταφερθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία και η γνώση. Οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν τη μετακίνηση:

 Αδαμόπουλος Δημήτριος, ΠΕ 04

 Παπάς Αλέξιος, ΠΕ 86, ΠΕ80


Twin Magazine


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το eTwinning, το Ιταλικό σχολείο  Stendhal Institute Civitavecchia, το Γαλλικό Lycee Lubatieres και το Γυμνάσιο - Λύκειο Σταυρούπολης Ξάνθης για την εξαιρετική συνεργασία.

Πολλά συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες μας για την ενεργή συμμετοχή τους που είχε ως αποτέλεσμα αυτήν τη διάκριση.

  


Upgrading our knowledge, skills and capacities through

job shadowing and training courses


 Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) προγράμματος KA122-SCH με τίτλο «Upgrading our knowledge, skills and capacities through job shadowing and training courses», πραγματοποιήθηκε μετακίνηση (mobility) τριών εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ στο Vaxjo της Σουηδίας για job shadowing από 23 Απριλίου 2023 έως και 29 Απριλίου 2023. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τη σχολική μονάδα Teknikum (vetschool - επαγγελματική εκπαίδευση). Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα στην παραπάνω σχολική μονάδα, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της, έλαβαν μέρος σε meetings και ενημερώσεις σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας και τον τρόπο λειτουργίας της εν λόγω σχολικής μονάδας. Μέσω του job shadowing είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τρόπους διδασκαλίας, στρατηγικές και μεθόδους, εργαστήρια, προσομοιώσεις και τρόπους οργάνωσης διδασκαλιών. Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) και στη European Commission για την έγκριση και χρηματοδότηση του προγράμματος, στη ΔΔΕ Ξάνθης για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος, στο σύλλογο διδασκόντων για τη βοήθεια και συμπαράσταση όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη χώρα υποδοχής, στη Σουηδία και στον Διευθυντή του Teknikum, MagnusNilsson, καθώς και σε όλο το  προσωπικό της σχολικής μονάδας, για τη θερμή υποδοχή και την άψογη οργάνωση του προγράμματος. Θα ακολουθήσει διάχυση της εμπειρίας και της αποκτηθείσας γνώσης, προκειμένου να μεταφερθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία και η γνώση. Οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν τη μετακίνηση:

 Καλπακίδου Χρυσή (contact person / Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σχεδίου), ΠΕ 02

 Πολυζώης Κωνσταντίνος ΠΕ 02

Φεσατίδου Αλεξάνδρα ΠΕ 02


STEAM Ahead - Shakespeare and Climate Change through authentic and collaborative learning


Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης στο πλαίσιο του Βρετανικού προγράμματος Turing Scheme UK διοργάνωσε συνάντηση μαθητών και καθηγητών με τίτλο «STEAM Ahead - Shakespeare and Climate Change through authentic and collaborative learning» .

Το πρόγραμμα διήρκησε από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου  2023 και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης υπό την εποπτεία καθηγητών  του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου  The Manchester Metropolitan University. Συντονιστές  της ομάδας   ήταν ο κ. Mick Boyle και η κ. Rebecca Patterson. 30 Μαθητές/τριες και 12 εκπαιδευτικοί από Ουαλία και Ελλάδα συμμετείχαν στη συνάντηση Turing, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα δημιουργική, παιδευτική και βιωματική για όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Πραγματοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες με σκοπό τη γνωριμία μεταξύ των μελών της ομάδας και την εκμάθηση διαφόρων θεατρικών τεχνικών. Χρησιμοποιήθηκαν καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι,  έτσι ώστε τα μέλη της ομάδας να μπορούν να φτιάξουν σενάρια με σκοπό τη δημιουργία μονολόγων και διαλόγων, την έκφραση διαφόρων συναισθημάτων με απόλυτα φυσικό τρόπο, την κατανόηση του χώρου, του χρόνου, της απόστασης, της φωνής , της σκηνικής παρουσίας μέσα στο θεατρικό γίγνεσθαι με αναλυτικά παραδείγματα και εμπειρίες από  έργα του Σαίξπηρ. Διδάχθηκε η χορωδιακή απαγγελία μέσω τραγουδιών.

Το πρόγραμμα υπήρξε η αφορμή για να συνομιλήσει η σχολική κοινότητα για θέματα περιβάλλοντος, πολέμου, εκπαίδευσης, υγείας, εργασίας και φύσης. Μεικτές ομάδες μαθητών/τριών  επιλέγει ένα από τα παραπάνω θέματα και κατασκευάζει ένα ανθρώπινο γλυπτό με ένα νόημα και ένα μήνυμα. Για κάθε ομάδα μια ιστορία εκτυλίσσεται και οι μαθητές/τριες καλούνται να παρουσιάσουν τη δική τους ιστορία, να μπουν στους ρόλους και τους χαρακτήρες, να εκφράσουν τα διλλήματα τους , τις σκέψεις τους, τα συναισθήματα τους και να θέσουν ερωτήματα για τον κόσμο και το περιβάλλον γύρω τους. Εμπνευσμένοι από το χορό της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας οι μαθητές/τριες φορούν μάσκες και αφηγούνται με χορωδιακό και ποιητικό τρόπο τις διάφορες ιστορίες. Κατά τη διάρκεια των βιωματικών εργαστηρίων οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί συζητούν, ανταλλάσσουν ιδέες και σκέψεις, συνεργάζονται, εμπνέονται, δημιουργούν  μια τελική θεατρική παράσταση.

  

Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες να αναστοχαστούν πάνω στην ανάγκη κατανόησης σοβαρών ζητημάτων που αφορούν τη ζωή τους, τη σχολική κοινότητα, την κοινωνία . Επίσης, διδάσκονται να διερευνήσουν τη διαδικασία της λήψης  αποφάσεων κάτω από συνθήκες πίεσης και τις συνέπειες αυτών των επιλογών στη ζωή τους. Καταφέρνουν ακόμη να αναπτύξουν τεχνικές και στρατηγικές δραματουργίας, έτσι ώστε να καλλιεργήσουν την κριτική επεξεργασία, την παραγωγή έργου και λόγου, τη συνεργασία με μαθητές/τριες διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου και τη δεξιότητα χειρισμού της αγγλικής γλώσσας.

  

Παράλληλα οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης και παρακολούθησαν μια μουσική συναυλία  με αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι. Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη της Ξάνθης, έκαναν πικνίκ στο ποτάμι του Νέστου, επισκέφτηκαν το νησί της Θάσου, το αρχαιολογικό  μουσείο και το αρχαίο θέατρο του Λιμένα. Επίσης, επισκέφθηκαν το χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, όπου διδάχθηκαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Επιπρόσθετα , οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, όπου έγινε μια μικρή ξενάγηση στο χώρο του μοναστηριού. Τέλος, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από την Ουαλία επισκέφτηκαν το Πρότυπο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Ξάνθης όπου πραγματοποιήθηκαν θεατρικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και έγινε διδασκαλία ελληνικών και αγγλικών τραγουδιών, ελληνικών παραδοσιακών χορών και γνωριμία με ποιήματα που αφορούν τη φύση και το περιβάλλον.

  

Ευχαριστούμε το διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης κ. Γεωργίου Θαλή, το σύλλογο των διδασκόντων  και όλο το προσωπικό του σχολείου για τη βοήθεια, την ηθική συμπαράσταση και την κατανόηση. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Πρότυπο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Ξάνθης, ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμων, τη διευθύντρια του σχολείου κ. Σταμούλη Χριστίνα, την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Τσόλκα Μάγδα, τους εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής ομάδας κ. Κατσούλη Ιωάννη,  κ. Ζαϊτίδου Κυριακή, κ. Βρένο Αναστάσιο, τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου για τη συμμετοχή τους και τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία που παρείχαν στην ομάδα της Ουαλίας,  την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρτίδη Κωνσταντίνο για την πολύτιμη βοήθειά του στην υλοποίηση των δράσεων, το προεδρείο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης και ιδιαίτερα την κ. Μπουναρτζή Δήμητρα για τη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών και την καθηγήτρια μουσικής κ. Λουκίδου Χριστίνα για τη συμμετοχή της στη μουσική εκδήλωση στο Χατζηδάκειο. Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με αίσθημα ευθύνης, συνεργασίας και υπευθυνότητας. Τέλος, το 3ο ΓΕΛ απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες που βοήθησαν και έφεραν σε πέρας άριστα τη φιλοξενία των μαθητών και μαθητριών από την Ουαλία.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες που βοηθήσατε με τον τρόπο σας στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

 

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος Turing Scheme UK του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης

Διαβάστε περισσότερα: STEAM Ahead - Shakespeare and Climate Change through authentic and collaborative learning


Twinning up my lessons


Στο πλαίσιο της Δράσης του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης "Twinning up my lessons" και του προγράμματος eTwinning "Twin mag" σε συνεργασία με το Ιταλικό σχολείο  Stendhal Institute Civitavecchia, το Γαλλικό Lycee Lubatieres και το Γυμνάσιο - Λύκειο Σταυρούπολης Ξάνθης δημιουργήσαμε το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού "Twin mag".

 Βραδέλη Αναστασία (Συντονίστρια Σχεδίου Δράσης), ΠΕ06


Upgrading our knowledge, skills and capacities through

job shadowing and training courses


Στo πλαίσιo της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) προγράμματος KA122-SCH με τίτλο «Upgrading our knowledge, skills and capacities through job shadowing and training courses», πραγματοποιήθηκε μετακίνηση (mobility) τριών εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για job shadowing από 19 Μαρτίου 2023 έως και 24 Μαρτίου 2023. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τρεις (3) σχολικές μονάδες: PRAKTICUM (Helsinki Unit), PRAKTICUM (Porvoo Unit) και Tolo Gymnasium (Helsinki). Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα στις παραπάνω σχολικές μονάδες, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις τους, έλαβαν μέρος σε meetings και ενημερώσεις σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας και τον τρόπο λειτουργίας των εν λόγω σχολικών μονάδων. Μέσω του job shadowing είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τρόπους διδασκαλίας, στρατηγικές και μεθόδους, εργαστήρια, προσομοιώσεις και τρόπους οργάνωσης διδασκαλιών. Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) και στη European Commission για την έγκριση και χρηματοδότηση του προγράμματος, στη ΔΔΕ Ξάνθης για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος, στο σύλλογο διδασκόντων για τη βοήθεια και συμπαράσταση όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη χώρα υποδοχής, στη Φινλανδία, στις σχολικές μονάδες υποδοχής (PRAKTICUM, TOLO GYMNASIUM) και στο προσωπικό τους, για τη θερμή υποδοχή και την άψογη οργάνωση του προγράμματος. Θα ακολουθήσει διάχυση της εμπειρίας και της αποκτηθείσας γνώσης, προκειμένου να μεταφερθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία και η γνώση. Οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν τη μετακίνηση:

Καλπακίδου Χρυσή (Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σχεδίου), ΠΕ 02

Λυρατζόπουλος Εμμανουήλ, ΠΕ 04

Μακρή Δημητρούλα, ΠΕ 04

"Erasmusdays 2022"

Εκδήλωση του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης στο πλαίσιο του εορτασμού των προγραμμάτων Erasmus+ "Erasmusdays 2022"

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, 12:00-13:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης.

12:00 - 12:20 Παρουσίαση προγράμματος Erasmus+ KA229 του σχολείου 

12:20 - 13:00 Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν σε Erasmus προγράμματα μοιράζονται τις εμπειρίες τους

13:00 - 13:30 Παρουσίαση του τελικού αποτελέσματος του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229

 

    Our Erasmus Days  What an experience!

 The 3rd Senior High School of Xanthi participates in the celebration of the Erasmus Days (Erasmus Days 2022) by presenting the Erasmus+ program to the school community entitled "Developing English, Engagement, Motivation, Challenge and addressing Big Issues by Using Art and an Arts Approach to Non Art Themes" MAAB - Michael Angelo and the Big Bang which was completed the previous school year. The 3rd & 2nd Grade students, who participated in the program, share their Erasmus+ experiences with the 1st Grade students. The presentation of the program was made through a slideshow. Then, an interview was conducted by 4 students of the 1st Class to the participants in the program and parts of the final theatrical performance were shown. Finally, commemorative gifts with the school logo and Erasmus+ were awarded to the students who participated in the program as a sign of thanks and gratitude. We especially thank Mrs. Anastasia Vradeli for her initiative & contribution to the organization of the Erasmus Days celebration!

Erasmus+ Unforgettable life experience!

The pedagogical team of Erasmus

 


 

Erasmus+ Συνάντηση μαθητών και καθηγητών στην Ξάνθη.

Η δυναμική αποτύπωση της τέχνης της ζωγραφικής στην Εκπαίδευση μέσω καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων.

 Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ διοργάνωσε συνάντηση μαθητών και καθηγητών με τίτλο «Developing English, Engagement, Motivation, Challenge and addressing Big Issues by Using Art, and an Arts Approach, to Non Art Subjects" MAAB - Michael Angelo and the Big Bang.

Το πρόγραμμα διήρκεσε από τη Δευτέρα 2 Μαΐου έως την Παρασκευή 7 Μαΐου 2022 και έλαβε χώρα υπό την εποπτεία καθηγητών και φοιτητών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου The Manchester Metropolitan University. Γενικός συντονιστής της ομάδας Erasmus+ ήταν ο κ. Mick Boyle, Άγγλος Θεατρολόγος. Μαθητές και καθηγητές από Ουαλία, Τουρκία, Δανία, Πορτογαλία και Ελλάδα συμμετείχαν στη συνάντηση ErasmusPlus, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα δημιουργική, παιδευτική και βιωματική για όλους τους συμμετέχοντες.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στο 3ο Λύκειο

Περισσότερα Άρθρα...

  1. erasmusMain