Άγγελοι στο Σχολείο

Στα πλαίσια του προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού   Επαγγελματικές μονογραφίες «Στρατιωτικά επαγγέλματα»     πραγματοποιήσαμε  κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά εκπαιδευτική εκδρομή στην 110 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ στη Λάρισα, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών μας που σκέπτονται να εισαχθούν σε στρατιωτικές σχολές   από τους εκεί επιτελείς πάνω σε θέματα που αφορούν την πολεμική αεροπορία, τα αεροσκάφη και τη λειτουργία της μονάδας.

   Σε ανταπόδοση της επίσκεψης αυτής και μέσα στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος το σχολείο είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει για λίγο αυτούς που είναι άπιαστοι στους αιθέρες, τους χειριστές των μαχητικών αεροπλάνων της ελληνικής αεροπορίας.

   Ο Διοικητής της 110 ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΑΧΗΣ Σμήναρχος κ. Σύρμος Θεόδωρος με το επιτελείο του μας πρόσφεραν τον λίγο και πολύτιμο διαθέσιμο χρόνο τους, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ωφεληθούμε από τις γνώσεις τους, να διδαχθούμε από το ήθος τους και εμείς ως αντίδωρο τιμής και αγάπης να τους  προσφέρουμε το τραγούδι μας(από τη χορωδία του σχολείου), το χειροκρότημά μας, τις ευχαριστίες μας, ένα κέρασμα από την καρδιά μας και από τα καλούδια του τόπου μας.

  Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του σχολείου μας καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες τόσο του 3ου Λυκείου όσο και άλλων Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης παρακολούθησαν απνευστί τα όσα τους απεύθυνε ο κ. Διοικητής και οι συνεργάτες του. ?Είστε η αγάπη μας, η χαρά μας, θα κάνουμε πάντα ό,τι είναι δυνατό για την προστασία σας?, είπε χαρακτηριστικά σε κάποια στιγμή ο

 κ. Σύρμος και έκλινε το κεφάλι στα παιδιά που πλημμυρισμένα από ισχυρή συγκίνηση ξέσπασαν σε επευφημίες και χειροκροτήματα. Ο Διευθυντής του 3ου Λυκείου κ. Τσεντικόπουλος Κωνσταντίνος ευχαρίστησε θερμά όλους και αντάλλαξε με τον κ. Διοικητή δώρα τιμής και ανάμνησης.

      Το κλείσιμο της εκδήλωσης μας βρήκε πιο ευαισθητοποιημένους, έντονα φορτισμένους, υπερήφανους για τους αγγέλους-φρουρούς του εθνικού μας εναέριου χώρου, που κάτω από τα φτερά των Αρχαγγέλων φυλάγουν και τα δικά μας όνειρα?

                                                                              Οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

                                                                                    Ταουκτσόγλου Άννυ
                                                                                    Κολοκοτρώνη Στέλλα
                                                                                     Διαμαντής Αργύρης